Tökéletes lángos recept (wiku.hu)
Hozzávalók (4 személyre)
- 50 dkg finomliszt
- 2.7 dl víz
- 0.7 tk só
- 0.3 teáskanál cukor
- 2 dkg élesztő
Hozzávalók (2 személyre)
- 25 dkg finomliszt
- 1.3 dl víz
- 0.3 tk só
- 0.2 teáskanál cukor
- 1 dkg élesztő
1. Az élesztőt felfuttatjuk:
- Egy pici cukorral 1,5 dl meleg vízbe morzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő feloldódjon és habosodjon.
2. A tésztát elkészítjük:
- Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, majd sózzuk meg.
- Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék vizet.
- Rugalmas tésztává gyúrjuk az összetevőket.
3. A tésztát kelesztjük:
- Lisztezett munkalapra borítjuk a tésztát, majd letakarjuk.
- Hagyjuk a tésztát kb. egy-másfél óra alatt duplájára kelni.
4. A tésztát formázzuk:
- Amikor a tészta megkelt, kb. másfél centis vastagságúra nyújtjuk.
- Tetszés szerinti formát vágunk vagy szakítunk belőle.
- A formált tésztadarabokat újabb 15 percig pihentetjük.
5. A tésztát kisütjük:
- Bő, forró olajban kisütjük a tésztaformákat, amíg aranybarnára sülnek.
6. Az ételt tálaljuk:
- Ízlés szerint sózzuk meg.
- Fokhagymaszósszal, sajttal és tejföllel tálaljuk az ételt.
Reméljük, hogy élvezettel készíted el és fogyasztod el ezt az ínycsiklandozó ételt!