Tökéletes lángos recept (wiku.hu)

Hozzávalók (4 személyre)

  • 50 dkg finomliszt
  • 2.7 dl víz
  • 0.7 tk só
  • 0.3 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő

Hozzávalók (2 személyre)

  • 25 dkg finomliszt
  • 1.3 dl víz
  • 0.3 tk só
  • 0.2 teáskanál cukor
  • 1 dkg élesztő

1. Az élesztőt felfuttatjuk:

  • Egy pici cukorral 1,5 dl meleg vízbe morzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő feloldódjon és habosodjon.

2. A tésztát elkészítjük:

  • Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, majd sózzuk meg.
  • Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék vizet.
  • Rugalmas tésztává gyúrjuk az összetevőket.

3. A tésztát kelesztjük:

  • Lisztezett munkalapra borítjuk a tésztát, majd letakarjuk.
  • Hagyjuk a tésztát kb. egy-másfél óra alatt duplájára kelni.

4. A tésztát formázzuk:

  • Amikor a tészta megkelt, kb. másfél centis vastagságúra nyújtjuk.
  • Tetszés szerinti formát vágunk vagy szakítunk belőle.
  • A formált tésztadarabokat újabb 15 percig pihentetjük.

5. A tésztát kisütjük:

  • Bő, forró olajban kisütjük a tésztaformákat, amíg aranybarnára sülnek.

6. Az ételt tálaljuk:

  • Ízlés szerint sózzuk meg.
  • Fokhagymaszósszal, sajttal és tejföllel tálaljuk az ételt.

Reméljük, hogy élvezettel készíted el és fogyasztod el ezt az ínycsiklandozó ételt!

  • Minden
  • Feliratkozott
  • Moderált
  • Kedvenc
  • Terkepek
  • ErdekesWeboldalak
  • gamer
  • tech
  • hirek
  • ViccesTablak
  • receptek
  • hozzaszolasok
  • TranslateFail
  • MaTudtamMeg
  • humor
  • wiku
  • AllasinterjuFail
  • filmek
  • DolgozatFail
  • SzarSzoviccek
  • A4_cetli
  • EtteremFail
  • BoltFail
  • sport
  • miez
  • kepek
  • uzenetek
  • BizzBennemMernokVagyok
  • rohelyesiras
  • DelKorea
  • horvatorszag
  • spanyol
  • Összes magazin