Torrone (olasz diós és nugátos édesség) (youtube.com)

Hozzávalók

  • 20 dkg mogyoró
  • 8 dkg pisztácia
  • 30 g mandula (hámozott)
  • 6 dkg akácméz
  • 16 dkg cukor
  • 2 darab tojásfehérje
  • 2 darab ostyalap
  • 1 csipet só
  • fél dl víz

Elkészítés:

  • A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  • A cukrot a vízzel 110 fokosra forraljuk (hőmérővel ellenőrizzük!).
  • Egy másik lábasban felforraljuk a mézet.
  • Óvatosan hozzákeverjük a forró cukorszirupot a tojásfehérjehabhoz, majd a mézet is. Addig keverjük, amíg krémes, fényes sűrű masszát nem kapunk.
  • A sütőt előmelegítjük 100 fokra. A magokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megpirítjuk őket.
  • A pörkölt magokat hozzákeverjük a nugáthoz.
  • Egy tepsit kiolajozunk, belefektetjük az ostyalapokat, ráöntjük a nugátot, és egyenletesen elsimítjuk.
  • Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe néhány órára pihenni.

Tippek:

  • A nugát ízét tovább fokozhatjuk, ha a méz egy részét (kb. 20 g) rummal vagy más likőrrel helyettesítjük.
  • A nugát tetejét díszíthetjük olvasztott csokoládéval, kókuszreszelékkel vagy kandírozott gyümölccsel.
  • A nugátot légmentesen záródó dobozban tároljuk, hűvös helyen.

Jó étvágyat!

  • Minden
  • Feliratkozott
  • Moderált
  • Kedvenc
  • Terkepek
  • ErdekesWeboldalak
  • gamer
  • tech
  • hirek
  • ViccesTablak
  • receptek
  • hozzaszolasok
  • TranslateFail
  • MaTudtamMeg
  • humor
  • wiku
  • AllasinterjuFail
  • filmek
  • DolgozatFail
  • SzarSzoviccek
  • A4_cetli
  • EtteremFail
  • BoltFail
  • sport
  • miez
  • kepek
  • uzenetek
  • BizzBennemMernokVagyok
  • rohelyesiras
  • DelKorea
  • horvatorszag
  • spanyol
  • Összes magazin